De praktijk is permanent gesloten.

Laatste update: 13-10-2023

Informatie over de Praktijk voor Gedragstherapie Aalsma

Als u vragen heeft of u wilt zich aanmelden voor therapie of coaching dan kunt u mij bellen op telefoonnummer 06-29044564 of emailen naar: aalsmagedragstherapie@gmail.com.

Even voorstellen

Mijn werkwijze

Allereerst vind ik  het van belang dat u het gevoel heeft met respect en waardering benaderd te worden. Het gaat erom dat u zich veilig voelt, veilig genoeg om eerlijk en volledig te vertellen wat u dwars zit. Ik veroordeel u niet, geef geen onvoldoendes, maar wil met u samen zoeken hoe uw leven verbeterd kan worden en wat daarbij uw rol en inbreng kan zijn.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid, compassie, gedrevenheid, en menselijk contact. De therapeutische behandelrelatie is het belangrijkste instrument in de therapiesituatie. Het moet ‘klikken’ en blijven ‘klikken’. 

Mijn achtergrond en kwalificaties

Na mijn studie klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd in de psychotherapeutische behandeling van psychische problemen. Mijn specialisme is cognitieve gedragstherapie. We houden ons in de gedragstherapie bezig met die factoren en informatie die nodig zijn om de huidige problemen te begrijpen en te veranderen. Naast inzicht en analyse is het benoemen van ander gewenst gedrag en het trainen van dat nieuwe gedrag heel belangrijk. Oefenen thuis is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Ik ben sinds 1995 actief als GZ-psycholoog en als psychotherapeut (BIG geregistreerd ). Daarnaast ben ik gespecialiseerd in mindfulness. Ik ben gecertificeerd als mindfulnesstrainer, categorie 1 van de VMBN (Vereniging van mindfulnesstrainers in Belgie en Nederland.) Dit is de enige erkende mindfulnesstrainers kwalificatie van alle zorgverzekeraars in Nederland.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de methode van Byron Katie; ‘The Work’. Dit is een methode die aangrijpt bij ons denken over onszelf en over anderen waarbij acceptatie centraal staat.

Ik ben tevens gespecialiseerd in EMDR (eyemovement desensitisation en reprocessing) bij psychotrauma. Dit is een methode die, zich herhalende, heftige emoties na een trauma aanpakt door geluiden of oogbewegingen te koppelen aan de triggers en nare herinneringen van die gebeurtenis. Hierdoor neemt de intensiteit van die emoties af en wordt de herinnering neutraler en veel minder belastend.

Ik ben lid van de LVVP, de VGCT en van de VMBN.

Daarnaast werk ik twee dagen in de week als Gedragswetenschappelijk docent bij de huisartsenopleiding van de Radboud Universiteit Nijmegen (vanaf 1989 tot heden). Ik doceer dan communicatieve vaardigheden en GGZ kennis en vaardigheden aan huisartsen in opleiding (aio’s) en tevens aan de huisarts praktijkopleiders (hao’s).

Eric Aalsma

Drs. Eric Aalsma

De praktijk is permanent gesloten.

Laatste update: 13-10-2023

Bezoekadres

Bedrijvencentrum Groenestraat 294, 6531 JC Nijmegen unit 2.3.A.